Jeugd

Jongeren in beweging!

Sport en bewegen heeft voor jeugd veel verschillende positieve uitkomsten. Naast fysiek betere gezondheid scoren sportende jongeren beter op zelfcontrole en zelfvertrouwen en scoren zij lager op depressieve klachten of stress. Helaas komt er voor veel jongeren een moment waarop zij stoppen met sporten of het starten met sporten steeds verder voor zich uit schuiven.

Naast mentale gevolgen, komt er een moment dat de fysieke klachten ook een rol innemen. We zien steeds vaker overgewicht op jongere leeftijd en een verkeerde houding. Dit maakt veel jongeren onzeker, kruipen ze in hun schulp, zijn introvert en zitten niet lekker in hun vel.

Spelenderwijze coachen wij de jeugd om fysiek sterker te worden en leren wij, in nauwe samenwerking met een voedingsdeskundige en leefstijlcoach, hoe voeding kan bijdrage aan positieve uitkomsten. Een traject, waarbij het advies van een professional anders aankomt dan de goedbedoelde adviezen van ouders. Daarnaast leren ouders weer van de kinderen door het enthousiasme waarmee ze thuis vertellen hoe ze met de juiste voeding en beweging lekkerder in hun vel zitten.

Neem contact op